Veelgestelde vragen

Medisch

In de meeste gevallen hoeft u niet te stoppen met de bloedverdunners; dit wordt met u besproken.
Duw met de vlakke hand gedurende 20 minuten continu stevig op het verband. Indien het bloeden niet stopt, duwt u opnieuw 20 minuten op het verband zonder los te laten. Indien het blijft bloeden, neem dan contact op met Mohs Klinieken. Indien het stopt met bloeden en het verband is helemaal vies, neem dan contact met Mohs Klinieken op voor advies.
Neem dan contact met Mohs Klinieken op. U kan een wondinfectie hebben.
U mag littekencrème smeren, maar dit hoeft niet. Wanneer een litteken niet mooi lijkt te genezen, zullen we u gepast advies hierover geven.
Maak een afspraak met uw dermatoloog in Mohs Klinieken. Samen kunnen de mogelijkheden tot verfraaiing besproken worden.
Als de hechtingen verwijderd zijn en de wond is genezen, kunt u weer normaal sporten en zwemmen.
Bewegen is goed, maar ‘alles met mate’; vermijd de eerste week na de ingreep intensieve sporten zoals wielrennen of hardlopen. Hierna mag u natuurlijk weer uw normale activiteiten hervatten. Werken: in principe kunt u na de laserbehandeling direct weer aan het werk. Indien u lichamelijk zeer zwaar werk verricht is het aan te raden een aantal dagen rustig aan te doen.
Dat is na de ingreep heel gebruikelijk. In de meeste gevallen is dit een milde pijn gedurende 1 tot 2 weken. De mate van pijn varieert tussen de patiënten van een trekkend gevoel in je been (alsof er een streng in je been loopt die te kort is) tot het gevoel een zweepslag of spierscheurtje te hebben gehad. De verdoving werkt ongeveer 4 uur. Heeft u pijn, dan mag u 4 x daags 500 mg paracetamol innemen of diclofenac 50 mg (tot 3 x per dag). U krijgt hiervoor een recept mee. In geval van ernstige aanhoudende pijn of een uitgesproken zwelling van het behandelde been, neem dan contact op met Mohs Klinieken om een trombose uit te sluiten.
Dit kan inderdaad bij de effecten van de behandeling horen. Indien u zich ook niet lekker voelt of koorts krijgt of indien het behandelde gebied heel veel vocht verliest, neem dan contact op met Mohs Klinieken.
De dermatologen in Mohs Klinieken zijn gespecialiseerd  in huidkankeroperaties in het gelaat. De ervaring die we hierin hebben is onevenaarbaar. U kan dan ook vertrouwen op een zo goed mogelijk cosmetisch resultaat, een zo mooi mogelijk litteken. Soms echter is de wonde na de Mohs-operatie te groot om onder plaatselijke verdoving gesloten te  worden. In dat geval zullen we samenwerken met een plastisch chirurg, KNO-arts of oogarts in een ziekenhuis. Wij regelen dit voor u en werken samen met de beste artsen. Indien u een goede relatie en heel veel vertrouwen heeft in een collega specialist en u wenst dat hij/zij de wonde sluit, kunnen we dat ook regelen; dan stemmen we onze operatiedag (om de huid huidkankervrij te maken) af op de sluitingsoperatie door de collega in het ziekenhuis van uw keuze.

Algemeen

Wat betreft vergoedingen en kwaliteitseisen is er geen verschil. Bij Mohs Klinieken wordt de zorg die in het basispakket valt volledig vergoed. Wij voldoen aan alle wettelijke eisen wat betreft organisatie, hygiëne, privacy etc. U kan hier meer over lezen bij service.

Wat betreft sfeer, service en kwaliteit van zorg proberen we wel een verschil te maken…We zijn een kleine organisatie; dit betekent dat we echt persoonlijke aandacht kunnen geven in een aangename, rustige omgeving. Wij voorzien net wat meer tijd per patiënt dan gangbaar is in ziekenhuizen. Complimenten, maar ook klachten worden onmiddellijk teruggekoppeld in het team en zo proberen we de beste zorg te geven, zorg zoals we die zelf ook zouden willen krijgen.

Mohs Klinieken is een erkende instelling voor medisch specialistische zorg. De zorg die u bij ons krijgt, wordt vergoed. Houdt u wel rekening met het verplichte wettelijke eigen risico in de zorgkosten. In 2016 bedraagt dit minimum 385€ (vanaf 18 jaar, kinderen betalen geen eigen risico). Met alle zorgverzekeraars in Nederland hebben wij contracten afgesloten. De behandelingen vallen daarom veelal onder uw basis- en/of aanvullende verzekering. Om het consult en/of de behandeling vergoed te krijgen, heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Voor al uw aanvullende vragen rondom vergoedingen in de zorg verwijzen wij u graag naar Zorgwijzer.nl. Raadpleeg voor onverzekerde (cosmetische) zorg, die buiten de basisverzekering valt, onze behandeltarieven.
U kan onze wachttijden nakijken op deze website; indien uw huisarts van mening is dat het om een spoedgeval gaat, kan u altijd bij ons terecht na  telefonisch contact met uw huisarts.

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de behandeling, de organisatie of de gang van zaken in ons centrum. Wij willen graag dat u dat aan ons kenbaar maakt, zodat wij samen met u tot een oplossing kunnen komen. U kunt daarvoor altijd terecht bij de assistentes, uw dermatoloog of bij de medisch directeur. Dit kan mondeling, via mail of brief. Wij leren van uw klachten en observaties om zo in de toekomst nog betere zorg te kunnen verlenen.

Indien u een ernstige klacht heeft waarmee onze medewerkers en de medisch directeur u niet naar voldoening hebben kunnen helpen, kunt u contact opnemen met de onafhankelijke klachtencommissie. Dit klachtenformulier kan u helpen uw klacht te formuleren. Het klachtenreglement kan u eenvoudig opvragen bij uw vestiging van Mohs Klinieken.

Mohs Klinieken Dordrecht receptie